Fixa enklare saker med lastbilen

Som företagare inom logistikbranschen så är det viktigt att fordonen fungerar som de ska. Förmodligen så åker de in på regelbunden service för översyn. Men det är är även viktigt att chauffören kan fixa enklare saker med lastbilen. Om man ligger efter vägarna hela veckor så kan det ibland hända något som man själv hjälpligt kan åtgärda.

Se till att varje lastbil har de nödvändiga verktyg som kan behövas för att kunna meka med saker som behöver fisas på lastbilen. Det ska förstås vara enkla saker som man kan byta eller laga när man stannat för kvällen. Om det är större saker som behöver göras för att lastbilen ska fungera så blir det att ringa service för sin lastbil. Flertalet servisställen har mobile mekaniker som kan åka ut på jobb på plats.

Det är viktigt att bilen inte står stilla för länge. Det kostar pengar at ha en stillastående lastbil så därför så bör felen åtgärdas så snabbt som det bara går. De flesta lastbilschaufförer har en gedigen kunskap och kan fixa det mesta som blir fel på en lastbil. Har man rätt verktyg med sig och de reservdelar som man vet kan komma att gå sönder under färd så är man snabbt tillbaka på vägen om det inte är något allvarligare fel vill sägas.

Lycka till med era lastbilar och vi håller tummarna att inget allvarligt händer.