För långkörare

Det här inlägget är riktat mot dig som kör långt med lastbilen eller planerar på att söka jobb som långkörare. Du som planerar att spendera fulla arbetsdagar i lastbilen behöver rätt utrustning för att orka med. 

Nyttja usb-uttagen i lastbilen till bra grejor. Du kan till och med köpa en förgreningsdosa så du kan koppla in flera saker samtidigt. Du kan köpa en mugghållare som håller kaffet varmt, en fläkt för de extra sommardagarna i södra Europa och så klart använda den för att ladda telefonen. När du åker långt vill du ha allting på plats på en gång och saker och ting saka fungera. Du kan använda uttagen för att ladda alla dina elektronikprodukter.

När du kommer fram till destinationen behöver du hjälpa till att lasta av och du kan hamna nästan varsomhelst i EU. Fundera på att skaffa eller be företaget skaffa personligt anpassade hörselskydd. När du lastar av på en fabrik kanske du inte ens blir tilldelad hörselkåpor och standardmodellerna är ofta obekväma. Anpassade skydd är formade for att passa dig perfekt. De fungerar också bra om du måste sova i lastbilen vid en högljutt motorväg.

Försök att inreda lastbilen så du känner dig bekväm. Slafen bakom sätena ska innehålla de saker du behöver för att sova bra. När du kör långt behöver du stanna vid vägkanten eller rastplatser för att sova innan du får köra vidare. Inred med bra kuddar, ett mysigt täcke och se till att du har möjligt till extra värme och kyla beroende på väderlek.