Roligt med lastbilen

Det behöver inte bara vara jobb, jobb, jobb, när man äger en lastbil. Troligtvis är du intresserad av lastbilar också. Det finns fler intressanta och roliga saker du kan göra som lastbilsägare. 

9879801-scania-r620-show-truck-tiger-at-a-warehouse

Pimpa lastbilen

Detta är väldigt populärt i Japan. Där pryder man lastbilarna i skrika färger, fäster fler lampor än i en julgran, och skapar stora målningarna på sidorna. De har stora lastbilsträffar där man beundrar varandras verk och får tips om ytterligare utsmyckningar.

Lastbilsträffar

Det sker lastbilsträffar i Sverige. Dit kan du åka för att umgås med vänner, visa upp din snyggaste ägodel och få chansen att knyta nya kontakter som du sedan kan använda i ditt arbete, om du vill.

Lastbilstävlingar

En av de största lastbilstävlingarna är Dakarrallyt. Vilket fordon som helst får ställa upp, vilket har gjort att lastbilar har blivit ett populärt inslag. DAF Sweden, en lastbilsfirma, har ställt upp i tävlingen några gånger. Den drygaste biten är att få ned lastbilen till tävlingsplatsen, som numera utgår från Sydamerika istället för Dakar på grund av alla oroligheter som har varit i Dakar.

Förut har det funnits lastbilsrallyn i Sverige också, men intresset blev till slut för lågt så nu var det några år sedan det skedde några tävlingar på nationell nivå. Men om man gillar att köra lastbil, är ju avstånd det minsta hindret!